Leuven

Vanaf 5 februari 2022 strijkt de expo neer in Leuven. Je kan er terecht tot en met 1 april.

De expo richt zich voornamelijk op jongeren tussen 12 en 18 jaar en is gratis toegankelijk voor zowel individuele bezoekers als voor groepen. We vragen je wel om op voorhand te reserveren zodat iedereen in alle rust en veiligheid kan komen kijken, luisteren, doen en beleven.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Adres
Kapel van de Romaanse Poort
Brusselsestraat 63
3000 Leuven

 

Bereikbaarheid
De Romaanse Poort ligt in het centrum van de
stad en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bus
Gebruik bushaltes Dirk Boutslaan (204 meter) of Sint-Rafaëlkliniek (261 meter).

Trein
Station Leuven ligt op 20 minuutjes wandelen via de Bondgenotenlaan.

 

Communicatiemateriaal

Wil je mee je schouders zetten onder de bekendmaking van onze expo? Download hier de digitale versie van de flyers en affiches of vraag het drukwerk aan via welzijnjong@tejo.be.

Of bekijk hier de nieuwsbrief met meer informatie omtrent de organisatie van de expo in Leuven.

De rondreizende belevingsexpo WE(L) ZIJN JONG! wordt mogelijk gemaakt door de inzet en medewerking van onderstaande partners.

Blijf op de hoogte van onze newsfeed via Instagram

TEJO Knokke-Heist stelt zijn nieuwe thuis voor in De Vrièrestraat 22. TEJO deelt het huis met de sociale kruidenier ’t Schap en De Living.

"Onder impuls van het netwerk Huis van het Kind heeft een team vrijwilligers hard gewerkt aan de oprichting van een TEJO-huis in Knokke-Heist," zegt voorzitster Mimi.

TEJO Knokke-Heist wordt het 19e TEJO-huis in Vlaanderen en het 6e in West-Vlaanderen, na Brugge, Oostende, Kortrijk, Roeselare en Ieper. Begin 2022 zal TEJO Knokke-Heist opstarten en open zijn op maandag en donderdag, na de schooluren, van 17.30 tot 19.30 uur. #TherapeutenvoorJongeren#TEJO #knokkeheist #myKH
...

Nu zondag vindt de eerste Heldenloop plaats op de Finse looppiste aan sportcampus Lange Munte in @stadkortrijk, een initiatief van olympisch atlete @hannemaudens. Ze daagt er de Kortrijkse schepen van Cultuur @axelronse uit om vijf uur aan een stuk te lopen voor TEJO Kortrijk.

Hanne kwam er eerder openlijk voor uit dat ze met mentale problemen kampte. Nu wil ze lotgenoten steunen met de Heldenloop. “Meer dan ooit legt corona de nood aan extra steun voor mentale kwetsbaarheid bij jongeren bloot. Er zijn zoveel goeie initiatieven en verborgen ‘helden’ die zich inzetten voor jongeren met mentale problemen. Maar er zijn nog te veel jongeren die de stap naar hulp niet zetten."

Vlaams parlementair en Kortrijks schepen Axel Ronse neemt haar uitdaging graag aan. “Ik ben zeker dat ze jongeren hiermee inspireert. Vijf uur aan een stuk lopen stelt niets voor in vergelijking met de heldenmoed die Hanne en zoveel jongeren met haar aan de dag leggen."

De Heldenloop vindt op zondag 19 december van 14 tot 19 uur plaats aan de Bad Godesberglaan in Kortrijk. Ook recreatieve lopers mogen mee aansluiten. Als special guest komt actrice en schrijfster Leen Dendievel de deelnemers een hart onder de riem steken.

Zin om Hanne, Axel en TEJO Kortrijk te steunen? Doe een vrijblijvende bijdrage op het rekeningnummer BE60 7330 6221 0170, met als mededeling: Heldenloop.#TEJO #TherapeutenvoorJongeren #mentalegezondheid #jongeren #geestelijkegezondheid #mentalhealth #heldenloop #kortrijk #pratenhelpt #blijfernietmeezitten
...