Welzijn

Welzijn, dat wil zeggen dat je je lichamelijk en mentaal gezond voelt. Je bent tevreden en gelukkig, ook al heb je het wel eens moeilijk. Je groeit op in een omgeving die je steunt, tussen mensen die je horen, zien, respecteren en liefhebben. Zo kan je jezelf ontwikkelen tot een zelfstandige, actieve en ondernemende volwassene. En kan je ook mee zorg dragen voor andere jongeren die het moeilijker hebben en meewerken aan leuk samen-leven.

Sta eens even stil bij jezelf.

Waar ben je goed in? Wat doe je graag, of net niet graag? Kijk je veel naar anderen en vergelijk je jezelf soms met hen? Hoe ga je om met sociale media? Hou je van je school en heb je fijne vrienden? Heb je iemand bij wie je terecht kan met je kleine en grotere zorgen, een soort van vertrouwenspersoon of ‘ankerpunt’? Wat raakt je? Krop je je gevoelens op of kan je erover praten. En met wie? Hou het niet voor je, maar vertel erover. Vertrek vanuit de kracht van je positieve zelfbeeld en weet dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen.

Opgepast, hersenen aan het werk

Tijdens je adolescentie, van je 10de tot je 25ste, zijn je hersenen zich volop aan het ontwikkelen. Dat gebeurt niet bij iedereen in hetzelfde tempo. Maak je dus niet meteen zorgen als je denkt dat je lichamelijke, emotionele of mentale ontwikkeling niet snel genoeg gaat. Een warme plek waar je positieve aandacht krijgt en een goede schoolomgeving helpen om jezelf te ontplooien. Maar het allerbelangrijkste zijn je leeftijdsgenoten: met hen kan je samen spelen, samen praten, samen experimenteren.

Welzijn = wel zijn, je oké voelen

Je staat er niet alleen voor

Er treden heel wat veranderingen op terwijl je opgroeit: lichamelijk, emotioneel, mentaal. Later, als volwassene, zal je veel vaardigheden nodig hebben, en die kan je nu al oefenen. Je omgeving kan je helpen om dat op een veilige manier te doen. Toch kan het gebeuren dat je vastloopt door negatieve ervaringen: op school, thuis, in de sportclub… Soms weet je niet hoe het nu verder moet en twijfel je aan de zin van je bestaan. Wie weet doe je jezelf pijn, experimenteer je met drank of drugs om te vluchten van wat moeilijk loopt. Dan kan er een psychisch probleem ontstaan. Wat je voelt, wat je denkt en hoe je je gedraagt, zorgt er dan voor dat je even – of langer – niet meer de gewone dingen van elke dag kan doen. Je bent verdrietig, boos of bang. Dan moet je hulp zoeken.

Er is ALTIJD IEMAND die je kan helpen. Je staat er nooit alleen voor. 

De rondreizende belevingsexpo WE(L) ZIJN JONG! wordt mogelijk gemaakt door de inzet en medewerking van onderstaande partners.

Blijf op de hoogte van onze newsfeed via Instagram

Reminder! 🔔
📧 Stuur nog snel je cv en motivatiebrief! Je hebt nog tijd tot vrijdag 10 juni!

🟦 Halftijdse #communicatiemedewerker
➡️ Bekijk de volledige vacature via https://tejo.be/vacaturecommunicatie

🟦 Halftijdse #stafmedewerker
➡️ Bekijk de volledige vacature via https://tejo.be/vacaturestafmedewerker#vacatures #jobs #TEJO #TherapeutenvoorJongeren #TEJO #TEJOVlaanderen #ikzoekwerk #vacature #job
...

Tachtig deelnemers van RHIZO in @stadkortrijk vertrokken tussen 18 en 22 mei voor een beklimming van de Mont Ventoux. Alle deelnemers hebben in peloton de top van de berg bereikt. Binnenkort volgt de bekendmaking van de totale opbrengst ten voordele van TEJO Kortrijk.

De Scholengroep zette met het project in op het welbevinden van jongeren. Voormalig triatleet Frederik Van Lierde en profwielrenner Harm Vanhoucke waren peters van de actie.

FOTO: @rhizogoesmontventoux

#Kortrijk #igkortrijk #TEJO #RHIZO #MontVentoux #RHIZOgoesMontVentoux #TherapeutenvoorJongeren #therapievoorjongeren
...

📧 Stuur nog snel je cv en motivatiebrief! Je hebt nog tijd tot zaterdag 28 mei!

Zin om als projectmedewerker in samenspraak met de werkgroep de praktische organisatie van onze belevingsexpo van A tot Z op te nemen? Te streven naar een vlotte en dynamische werking van dit project? Het gedachtegoed van TEJO en de belevingsexpo breed uit te dragen? Dan is onze openstaande vacature van projectmedewerker zeker iets voor jou. 🤩

Let op, dit betreft een contract van bepaalde duur.

➡️ Bekijk de volledige vacature via https://tejo.be/vacatureprojectmedewerker
(Stuur je cv en motivatiebrief vóór zaterdag 28 mei naar gino.ibie@tejo.be ter attentie van coördinator Gino Ibie)

#Vacature #job #TherapeutenvoorJongeren #Projectmedewerker #TEJO #TEJOVlaanderen #jobs #vacatures #ikzoekwerk
...